Ádámok és Évák...."Színház az egész világ...." 2017

Írta: Szabolcs Vezér Web Mester on . Beküldve: Főoldal

2017. március 28-án és 29-én rendezte meg a székesfehérvári Vörösmarty Színház az Ádámok és Évák ünnepét. Iskolánk színjátszó csoportja immár 3. alkalommal vett részt ezen a nemes versengésen.
A tavalyi Csongor és Tünde előadás fődíját követően idén is fontos eredménnyel büszkélkedhetünk: Géró Ádám kapta a legjobb Döbrögi díját. Ádám kiváló teljesítményt nyújtott, melyet nemcsak a zsűri, a közönség, hanem a színészmentorok is elismertek.
A Ludas Matyi Schwajda-féle átiratát osztották szét a jelentkező 12 iskola között, mi a Döbrögi szenvedése c. jelenetet kaptuk, amikor az első verést követően a gyógykovács és Bözse néne próbálja gyógyítgatni a nagyurat.
A három hónapig tartó próbafolyamat végén diákjaink remekül helytálltak a székesfehérvári iskolák között, modern, testszínházi előadásunkat nagy siker koronázta. A mozdulatszínházas módszer lényege, hogy a drámások mindent a testükkel játszanak el, s mindvégig jelen vannak és részesei a történéseknek.
Aki mindezt megélte, joggal mondhatja, hogy életre szóló élmény egy nagyszínház színpadán játszani, miközben több mint 600 néző figyeli minden szavunkat, rezzenésünket.
A tanítványaink most is bizonyítottak!
Büszkék vagyunk rájuk!
A munka folytatódik: június 2-án a dunaújvárosi Bartók Színházban a Szentivánéji álom 3. jelenetét mutatjuk be.
SZEREPOSZTÁS:
DÖBRÖGI: GÉRÓ ÁDÁM
DÍSZLETLIBA: KISS BETTINA
GALIBA: EGERVÁRI PENELOPÉ
ISPÁN: STOFFÁN JÁNOS APOR
ÁCSOK: CSERVENYI BALÁZS, KÖGLER BARNABÁS
KOVÁCS: KERESZTESY VIKTÓRIA
ŐR: RÁTZ SZILVIA
BÖZSE: BAKSA FLÓRA
JÁTSZÓK: LAKATOS ALEXANDRA, KÖNIG OLÍVIA, KOMA VERONIKA
HANGTECHNIKUS: ÁRVAI BENCE

RENDEZŐ: TÁNCZOS KRISZTINA
MENTOR: MATUZ JÁNOS

Tánczos Krisztina rendező tanár

Képek a galériában találhatóak.