Szakmák Éjszakája 2017 programok

Írta: Szabolcs Vezér Web Mester on . Beküldve: Főoldal

 

 

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt  2017.április 21.-én 18:00-22:00 között! 

Programok:

1.Színházi est határtalanul.  Az iskola drámacsoportja bemutatkozik és előadja a szeptembertől tanult darabokat.

 Helyszín: Iskola tornaterme

Az iskola drámacsoportja három 15 perces produkciót mutat be. A Döbrögi szenvedése, a Tanár úr nem készült és a Katonadolog című produkciókkal lépnek a színpadra a diákok. A bemutatott színházi darabokba bevonjuk a jelenlévő diákokat is.

 

 

2.Színházi est határtalanul második felvonás. Az erdélyi székelyudvarhelyi iskola bemutatója.

Helyszín: Iskola tornaterme

A Határtalanul pályázattal iskolánkba Székelyudvarhelyről érkező Benedek Elek Pedagógiai Líceum diákjai mutatkoznak be. Rövid iskola bemutatót  tartanak, utána ők is színházi darabot mutatnak be, tradicionális erdélyi népdalokat és verseket adnak elő.

 

3.Keltsd életre a tavaszt! Kézműves foglalkozás keretein belül különböző színes kompozíciók készítése.

Helyszín: Pedagógiai kabinet

Természetes anyagok felhasználásával asztali díszek, ajtódíszek és különböző kreatív díszek készítése fél óra alatt, melyben mutatkozzon meg a tavasz hangulata. Legyen ízléses, ötletes, mutatós és kreatív.

 

 

 

4.Tervezd meg álmaid utazását!  

Helyszín: Informatika terem

 

A tanulók az  utiprogram összeállítását az informatika terem számítógépeinek segítségével, internet használatával valósíthatják meg.  Össze kell állítaniuk egy részletes programcsomagot, melyben az idő, hely, költség, látnivalók, stb. szerepelnek, majd ebből egy színes plakát megalkotása lesz a feladatuk. Az elkészült plakátok a program végén kerülnek kiállításra.

 

5.Lépj a pénztáros helyébe! "Ki tud több árut beolvasni?" ügyességi verseny vonalkód leolvasó segítségével.

Helyszín: Kereskedelmi kabinet

A kereskedelmi kabinetben számítógépes pénztárgép rendszeren vonalkód leolvasó segítségével árubevitel rögzítése egy perc alatt. A verseny célja: ki tud pontosan, gyorsan több árut blokkolni egy perc alatt.

 

 

6.Maradj talpon a szakmában! Szakmai vetélkedő: gazdasági kérdésekből villámválaszok harminc másodperc alatt.

Helyszín: Iskola tornaterme

A maradj talpon vetélkedő szabályai: a játék egy kihívó és hét kihívott személyből áll. Menete: villámkérdésekre harminc másodperc alatt kell válaszolni, két passzolási lehetőséggel. A  kihívó a páros és a páratlan játékosok közül választ egy ellenfelet .

 

7.Szakmák asztalának bemutatója. Szakmai partner cégek bemutatkozása és a  helyi tejüzem termékeinek kóstolója.

Helyszín: Történelmi előadó

Az intézményben oktatot szakmacsoportoknak megfelelően szakmák közti vetélkedőt hírdetünk "Szakmák asztala bemutató" címmel, melyre  kiscsoportokban jelentkezhetnek a diákok és a felnőttek. Ezt követi a CBA Príma Kereskelmi  Kft.  és a Pusztaszabolcsi Agrár Zrt. bemutatkozása és termékeik kóstoltatása.